به وبلاگ خود خوش امدید
باغ هشتبهشت که در بافت شهری اصفهان قرارگرفته در غرب خیابان چهارباغ پایین، شرق به خیابان متأخری و جنوب به بازارچه بلند (بازار هنر) واقعشده است.اصفهان، دیدنی کم ندارد و می توان روزها و هفته ها در این شهر گشت و در هر کوچه و کاخ هشت بهشت خیابان نشانی از جاذبه ای با ویژگی های عالی و جذاب پیدا کرد. حال از میان این همه دیدنی، امروز به سراغ کاخ هشت بهشت اصفهان رفته ایم تا ساختش به دوران صفویان و به طور دقیق تر به سال 1080 هجری قمری (1048 خورشیدی) در زمان حکمرانی شاه سلیمان صفوی (1) باز می گردد. کاخی که سبک معماری اصفهانی دارد و با نام های "عمارت هشت بهشت"، "هشت به هشت" و "هشت در بهشت" نیز خوانده می شود. برای آنکه به اهمیت کاخ هشت بهشت پی ببرید باید بدانید در دوره صفوی در منطقه چهارباغ اصفهان (2)، چندین کاخ و کلاه فرنگی وجود داشت که از میان تمام آنها بعد از گذر قرن ها تنها این کاخ به یادگار مانده است؛ کاخی که تزیینات خیابان هشت بهشت اصفهان و معماری ویژه آن، بازدیدکنندگان را غرق در حیرت و شگفتی می ساختاز کليه کاخ شماره تماس کاخ هشت بهشت اصفهان های با صفا و کلاه فرهنگی هائی که در کنار چهارباغ احداث شده طبقه با طاق های زيبا و تزئينات فراوان و هماهنگ دست به هشت بهشت دست هم داده تا يکی از نمونه های درخشان معماری عصر صفويه را به نمايش بگذارند. کليه سياحان و جهانگردانی که از اصفهان بازديد کرده و موفق شده اند به درون کاخ پلان کاخ هشت بهشت اصفهان هشت بهشت راه يابند آن را بهترين ممالک اروپايی» توصيف کرده است.
عمارت عالی قاپو اصفهانسیوسه پل یکی از آثار تاریخی استان اصفهان است که بسیاری از ما این شهر زیبا را با این پل تاریخیاش میشناسیم. اگرچه امروز با خشک شدن آب زایندهرود، سیوسهپل هم دیگر حال و هوای گذشته را ندارد، ولی این پل همچنان بهعنوان یکی از نمادهای علت نامگذاری سی و سه پل اصفهان شهر اصفهان شناخته میشود. سی سه پل یا پل اللهوردی خان در عصر شعر در مورد سی و سه پل اصفهان صفوی به دست اللهوردی خان اوندیلادزه روی زاینده رو ساخته شد. این پل ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد و منعکس شدن تصویر پل در آب زیبایی آن را دوچندان سی وسه پل امروز میکند. اين پل که چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا متصل می کند قبلاًٌ ۴۰ چشمه داشته اما امروز بيش از سی و سه چشمه آن باقی نمانده است و بقيه آنها مسدود نقاشی سی و سه پل شده اند. پل ۲۹۵ متر طول و ۷۵/۱۳ متر عرض دارد و در زمره اولين آثاری است که شاه عباس اول دستور ساختن آن را داده است.سی و سه پل یکی از شاه کارهای معماری و مهندسی تاریخ ایران بوده و درازترین پل زاینده رود است. سی و سه پل یا پل اللهوردی خان بر روی زایندهرود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته سی و سه پل خشک شده و محل برگزاری مراسم جشن آبپاشان و همچنین مراسم خاجشویان ارامنهٔ اصفهان در دورهٔ صفویه بوده است. این پل توسط اکثر سياحان و جهانگردان توصيف شده است.
کاخ هشت بهشتپل خواجو یکی از چندین پل بر روی زاینده رود است که به عنوان زیباترین پل اصفهان شناخته می شود. این پل در شرق سی و سه پل قرار دارد و علاوه بر معماری چشم نواز، نقاشی های زیبایی را نیز به نمایش می گذارد و قسمت میانی آن همچون نگینی می درخشد. این پل، به دستور شاه عباس دوم صفوی و بر روی خرابه های پل حسن بیک بنا از دوره پل خواجو اصفهان تیموری ساخته شد و به خاطر ویژگی های معماری و استفاده از تزئینات کاشیکاری به عنوان یکی از زیباترین پل های جهان در عصر خود شهرت یافت. پل خواجو، در شهر اصفهان و بر روی رودخانه زاینده رود در شرق سی وسه پل قرار دارد. پل خواجو از اواخر تيمورى شالوده هايى داشته و به امر شاه عباس دوم در سال 1060 به صورت امروزى آن ساخته شده است. طول پل ۱۳۳ متر و عرض آن ۱۲ متر است. این پل که در دوران صفوی یکی از زیباترین پلهای جهان به شمار می رفت، بیشتر به منزله سد و بند بودهاست و به خاطر معماری و تزئینات کاشیکاری آن از دیگر پلهای زاینده رود مشهورتر است. در ساخت این پل از مصالحی همچون پل خواجو سنگ ، آجر و ساروج استفاده شده است.اين پل به منزله سد و از حيث معمارى و استحكام پل های تاریخی اصفهان بى اندازه زيبا و بى نظير آن، شامل چهار طبقه و در دو طرف داخلى معبر فوقانى هر طرف 51 غرفه بزرگ و كوچك دارد. طول سنگ هاى اين پل متجاوز از دو متر و امتداد ستون هاى فاصله هر چشمه به سقف 20 متر است جلو هر سقف و ديوار پيش آمدگى و فرو رفتگى وجود دارد اگر تختهاى با اندازه دهانه پل ها بگذارند آب رودخانه بالا آمده و مدتى ذخيره مىشود.
سی و سه پل اصفهانتعداد صفحات : 7